Часовщик (chasovschik) wrote,
Часовщик
chasovschik

Про обратный карго-культ

Facebook workers routinely suppressed news stories of interest to conservative readers from the social network’s influential “trending” news section, according to a former journalist who worked on the project. This individual says that workers prevented stories about the right-wing CPAC gathering, Mitt Romney, Rand Paul, and other conservative topics from appearing in the highly-influential section, even though they were organically trending among the site’s users.

Several former Facebook “news curators,” as they were known internally, also told Gizmodo that they were instructed to artificially “inject” selected stories into the trending news module, even if they weren’t popular enough to warrant inclusion—or in some cases weren’t trending at all.

То есть приглядишься к настоящим самолетам, а они и впрямь тоже из соломы. Так что туземцы все правильно строят, и получается у них, в общем, то же самое. Только эффективнее, потому что вертикаль.

Mirrored from Gears and Springs.

Tags: brave new world, liberals
Subscribe

  • Про гендерное неравенство

    В лентах много всего гендерного сегодня образовалось как-то вдруг, причем из неожиданных мест. То френды что-нибудь такое откомментируют, то сами…

  • Рекламно-феминистическое

    Пронаблюдал негодование по поводу антикварной мизогинистической рекламы. Испытываю смешанные чувства: с одной стороны, у женщин действительно было…

  • Польская политическая реклама

    Вот у людей политическая жизнь, не то что здесь. Опубликовано в Записках Часовщика. Комментировать там снова можно, так что где хотите,…

  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 8 comments